{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}

Onze teak leveranceer is FSC gecertificeerd.

0

Onze teak leveranceer is FSC gecertificeerd.

0

Door Roos, 10 januari 2024

Wat de herfst zo bijzonder maakt

Het is het seizoen wat naast de zomer op de meeste fans kan rekenen. Maar het is ook he seizoen waarbij het weer wisselvalig is en we van hoge temperaturen ineens terecht komen in lagere temperaturen. We kunnen eigenlijk wel stellen dat het een seizoen van uitersten is en dat maakt de herfst dan ook zo bijzonder.

 

We kunnen dus sowieso wel stellen dat al deze uitersten het seizoen zo bijzonder maken maar daarnaast is het ook nog eens zo dat de herfst een bijzonder seizoen is door dat er in de natuur dan zoveel moois te zien en beleven valt.

 

Juist in de herfst kunnen we hier optimaal van genieten en zien we de meest schitterende kleuren tevoorschijn komen. Denk aan vallende bladeren in allerlei kleuren en tinten maar ook aan schitterende luchten. Ze zeggen niet voor niets avond rood betekend water in de sloot. En dat prachtige avond rood kunnen we dan ook vaak aanschouwen in de herfst. Al met al is het dus een prachtig en bijzonder seizoen. De hoogste tijd dus om hier een blog aan te besteden. Wij gaan je dan ook precies laten zien wat de herfst nu eigenlijk zo bijzonder maakt. Welke eigenschappen van de herfst komen steeds meer naar boven en op welke manier zorgen deze voor die unieke herfst sfeer? Lees je met ons mee?

 

De herfst komt er weer aan

 

Eigenlijk kun je het al goed merken als je buiten staat. De herfst komt er weer aan. De temperaturen beginnen alweer wat te veranderen en er zitten weer wat meer koude dagen bij. Het is in de ochtend langer donker en in de avond korter licht en het is flink koud als we opstaan. Kortom de herfst hangt letterlijk en figuurlijk in de lucht.

 

Door al deze kenmerken kunnen we dus goed zien dat de herfst eraan zit te komen. De zomer lijkt dan ook meteen al weer ver achter ons te liggen. En waar we vaak denken dat de zomer toch echt het meest favoriete seizoen van veel mensen is ligt dit toch wel even anders. We kunnen met recht dan ook stellen dat juist de herfst het meest favoriete seizoen is en dat is natuurlijk heel logisch.

 

Na de herfst rollen we uiteindelijk weer de winter in en dit merken we vaak doordat het dan toch echt wel een stuk kouder wordt en zelfs kan gaan vriezen. Maar laten we eerst de herfst niet vergeten en kijken wat dit mooie seizoen ons te bieden heeft.

 

Het seizoen van de gezelligheid

 

We gaan in deze blog dus kijken wat de herfst nu eigenlijk zo bijzonder en geliefd maakt. Om te beginnen is dat het feit dat de herfst een heel gezellig seizoen is. Het seizoen staat dan ook bol van de gezelligheid en dat zie je overal in terug. Ten eerste zie je dat door het koudere weer mensen liever lekker naar binnen gaan en het hier gezellig maken. De haard gaat weer aan en de kaarsjes en de plaids en dekens komen weer tevoorschijn. Dit is natuurlijk heel erg prettig en dat maakt dat de herfst toch ook wel heel knus en gezellig is.

 

Ook trekken we dus meer naar binnen toe en krijgen we dus de behoefte om het hier gezellig te maken. Dit doen we door dus weer meer aandacht te besteden aan de inrichting en decoratie van onze woning en dat levert natuurlijk direct flink wat gezelligheid op!

 

Ook staat de herfst nu eenmaal symbool voor lekker knus met een glaasje warme chocolademelk bij de open haard zitten en hier genieten mensen dan ook enorm van. Ze spreken met elkaar af om lekker samen te eten en vervolgens te genieten van sfeer en gezelligheid. Genoeg reden dus om de herfst als een heel sfeervol en gezellig seizoen te beschouwen.

 

Bladeren in allerlei prachtige kleuren

 

Een ander kenmerk wat de herfst zo bijzonder maakt is de schoonheid van de herfst en die komt dus op heel erg veel vlakken naar voren. Ten eerste is het natuurlijk prachtig om te zien hoe de natuur veranderd. Dit zie je dan ook op heel veel verschillende vlakken. De bladeren vallen van de bomen, de bloemen veranderen en alles ziet er een stuk kaler uit. Toch betekent dit niet dat alles minder mooi is, juist niet. Want juist hierin ligt zoveel schoonheid verborgen.

 

Het is dan ook werkelijk waar prachtig om te zien dat de meest schitterende kleuren naar voren komen in de herfst. Zo kun je optimaal genieten van allerlei schitterende tinten rood, oranje en geel en dit ziet er als een feestje uit. Daarnaast kun je ook nog eens heel veel moois maken met deze schitterende bladeren en dat is natuurlijk heel erg leuk.

 

Op deze manier kun je dus prima de herfst naar binnen halen door binnen in huis allerlei herfstitems een mooi plekje te geven. Maak bijvoorbeeld een prachtige slinger met gedroogde herfstbladeren. Of zorg ervoor dat je met de bladeren een mooie krans maakt die je ergens in huis een plekje geeft. Ook kun je de bladeren gebruiken om een echte herfsttafel of een herfsttafereeltje in huis te realiseren. Dit alles bij elkaar is zeer zeker een succes en zorgt dan ook voor heel veel sfeer en gezelligheid.

 

Het is dan ook extra leuk om op deze manier de herfst van buiten naar binnen te brengen en om zo dus te genieten van al deze prachtige kleuren bij elkaar!

 

Ga er lekker op uit

 

Juist in de herfst zien we dat mensen heel erg veel uitstapjes maken. En dat is ook helemaal niet zo verwonderlijk. Het weer kan nog best aangenaam zijn en daarnaast zie je vooral dat de natuur echt werkelijk waar op zijn mooist is. Op heel veel plekken is het dus echt ultiem genieten als je er in de herfst een kijkje gaat nemen. Zo kun je bijvoorbeeld een heel leuk uitstapje naar het bos maken. Het is hier werkelijk waar prachtig in de herfst en dat zorgt dan ook voor heel veel plezier en vooral veel prachtige plaatjes.

 

Ook al is het bos het meest bekende uitje in de herfst vergeet vooral niet dat er ook nog heel veel andere prachtige plekken zijn die ook zeer zeker de moeite van een bezoekje waard zijn. Wat denk je bijvoorbeeld van de heide. Ook hier is het in een woord schitterend in de herfst en ook hier is het dus heel erg leuk om tijd door te brengen in dit seizoen.

 

En wat dacht je van het strand. Het lijkt wellicht voor de hand liggend om hier enkel in de zomer naar toe te gaan maar niets is minder waar. Het is zeer zeker ook echt een aanrader om hier eens in de herfst een kijkje te nemen en om hier even lekker uit te waaien. Op deze manier kun je hier ook optimaal van genieten en zorgt dit ook weer voor die heerlijke echte herfst sfeer.

 

En wist je dat sommige uitstapjes juist veel fijner zijn om te realiseren als het niet hoog zomer is met hoge temperaturen? Soms denken we dat het juist lekker warm moet zijn om een uitstapje te ondernemen maar dit is zeer zeker lang niet altijd waar. Dat laten we met deze blog wel zien.

 

Het seizoen van uitersten

 

En dan is er nog iets dat de herfst toch wel echt heel erg bijzonder maakt. Namelijk het feit dat de herfst een seizoen van uitersten is. En juist dat komt op heel veel verschillende vlakken naar voren. Ten eerste is het zo dat de herfst qua weer type dus echt een seizoen van uitersten is. Zo kun je genieten van een lekker zonnetje en een aangename temperatuur maar kan het ook zomaar zo zijn dat het enorm hard stormt en regent of zelfs dat het al gaat vriezen en sneeuwen. Ze zeggen dan ook dat je met de herfst alle kanten op kunt en dat het dus ook echt een seizoen van uitersten is.

 

Dit zie je dus ook terug in de natuur zelf. Zo zie je bijvoorbeeld dat er soms nog prachtige bloemen bloeien maar daarnaast gaat ook alles al uitvallen en wordt alles juist heel kaal. Dit bestaat dan ook allemaal naast elkaar want je ziet aan de andere kant ook juist dat sommige bladeren nog prachtig groen zijn. De natuur lijkt dan ook aan de ene kant in de herfst te zijn beland en aan de andere kant nog in de zomer te hangen. Ook dit zijn dus echt weer uitersten die de herfst enorm bijzonder maken.

 

We kunnen dus zeker wel stellen dat de herfst een seizoen is van uitersten en dit zie je zowel terug in de natuur als in het weer type, juist dit maakt het tot een heel bijzonder en veelzijdig seizoen. Maar ook een seizoen waarbij je soms niet goed weet waar je aan toe bent of waar je rekening mee moet houden. Dit alles bij elkaar zorgt er in ieder geval voor dat alles een kloppend geheel vormt en dat de herfst een heel uniek en eigen karakter heeft!

 

Herfstschatten verzamelen

 

Een van de leukste dingen om te doen in de herfst is het verzamelen van herfstschatten. Hier kun je dan ook erg veel plezier aan beleven. Het is dan ook zeker weten heel erg fijn om hier mee bezig te zijn en om zo dus lekker op stap te gaan en allerlei moois te verzamelen om dit vervolgens weer binnen een plekje te geven. Denk bijvoorbeeld aan kastanjes, beukennootjes, bladeren en eikels. Op die manier kun je dus van alles verzamelen en mee naar huis nemen om vervolgens ook nog eens die leuke herfstsfeer naar binnen te brengen.

 

De herfst is dan ook bij uitstek het seizoen waarbij er prachtige schatten te vinden zijn en waarbij de natuur dus onwijs veel moois te bieden heeft. Meer dan genoeg reden dus om er in de herfst lekker op uit te gaan en om veel moois te verzamelen wat je thuis weer een plekje kunt geven!

 

Wat de herfst zo bijzonder maakt

 

We kennen natuurlijk vier seizoenen, ieder seizoen met een totaal eigen karakter en ieder seizoen heeft ook zo zijn eigen eigenschappen. Wat de herfst zo bijzonder maakt is dat het een seizoen is waar veel te beleven en te zien valt. Het is daarnaast ook een seizoen van uitersten en een seizoen waarbij de natuur op zijn mooist is. Dit alles bij elkaar maakt de herfst dus heel erg bijzonder maar ook heel erg geliefd.

 

Als we aan mensen vragen in welk seizoen ze er graag op uit gaan om een uitstapje te maken dan geven ze vaak aan dat dit in de herfst is. Ze genieten hier vaak enorm van en juist omdat dit seizoen de natuur zo mooi is maar ook omdat de temperaturen aangenaam zijn om er op uit te gaan. In de zomer is het bijvoorbeeld ook prachtig maar zo warm dat het soms een beetje tegenhoudt om ook daadwerkelijk iets te ondernemen. In de herfst is dat dus duidelijk niet het geval en juist dan gaan dus veel mensen er graag op uit en wij begrijpen dat wel!

 

Ook bestaat dit seizoen dus uit uitersten. Ten eerste zien we dat terug in het weer type, waar het de ene dag nog warm kan zijn met een lekker zonnetje kan het de volgende dag in de herfst ineens flink koud worden met een gure wind erbij. Daarnaast kan het dus ook flink regenen en zelfs vriezen. Dit hoort dus ook allemaal bij de herfst en juist dat maakt dit seizoen zo onstuimig en wisselvallig. Daarnaast heb je natuurlijk ook nog de veranderingen in de natuur. Want ook hier zien we dus echt die uitersten weer terug. Waar we aan de ene kant zien dat de natuur nog vol in bloei staat zien we aan de andere kant dat alles al een stuk kaler wordt en dat de bladeren vallen. De ene boom is kaal en de ander nog vol blad en zo zijn dus ook hier veel verschillen in te merken.

 

Maar naast al deze uitersten is het bovenal toch vooral een prachtig seizoen waarbij de natuur op zijn mooist is en waarbij je dus heerlijk kunt genieten van allerlei mooie natuur om je heen! Dat is toch echt waar de herfst om bekend staat en ook wat de herfst dus zo bijzonder maakt!