{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}

Onze teak leveranceer is FSC gecertificeerd.

0

Onze teak leveranceer is FSC gecertificeerd.

0

Door Roos, 6 oktober 2023

Trends in Tuinmeubelen: Ontdek de Nieuwste Stijlen

De zomer staat voor de deur en het is tijd om je tuin weer tot leven te brengen. Een van de belangrijkste elementen van een prachtig ingerichte buitenruimte zijn tuinmeubelen. Of je nu van plan bent om buiten te dineren, te loungen of te ontspannen in de zon, de juiste tuinmeubelen kunnen een wereld van verschil maken. Dit jaar zijn er enkele verrassende trends op het gebied van tuinmeubelen die je zeker niet wilt missen. Laten we samen de nieuwste stijlen ontdekken en je inspireren om je tuin om te toveren tot een trendy paradijs.

In deze blog laten we je dan ook enkele van deze geweldige stijlen zien zodat wij jou wellicht wel inspireren om deze stijlen ook aan je eigen tuin toe te voegen en ook zo van je eigen tuin een zeer sfeervol geheel te maken. Uiteraard is stijl heel erg persoonlijk en zal ook niet iedereen hetzelfde mooi vinden vandaar dat het erg leuk is om verschillende stijlen uit te lichten en bekijken zodat je hier uiteindelijk een goede keuze in kan maken.

Tuinmeubelen zijn dan ook enorm bepalend voor het totaal beeld in je tuin. Op die wijze bepalen ze dan ook hoe je tuin eruit ziet maar niet alleen dat ze bepalen dus ook nog eens voor een heel groot deel de stijl en sfeer in je tuin. Meer dan genoeg redenen dus om hier eens goed naar te kijken en om op een rijtje te zetten wat deze nieuwe stijlen nu eigenlijk wel niet zijn en wat ze voor jou tuin kunnen doen.

De nieuwste stijlen op een rijtje

In deze blog hebben we dan ook een aantal nieuwe stijlen op een rijtje gezet zodat het wellicht gemakkelijker is om hier vervolgens een keuze uit te maken. Het leuke uit al deze stijlen is dat je vooral ziet dat ze veel van elkaar verschillen maar ook dat ze dus allemaal heel eigen zijn.

Daarnaast zijn er een aantal oude bekende stijlen in een nieuw jasje gestoken maar zijn er ook een aantal hele nieuwe en vooral verfrissende stijlen te vinden. Onderaan de streep is het dan ook vooral belangrijk om goed te kijken welke stijl jou het meeste aanspreekt zodat je hier een verstandige keuze in kan maken dit voor jou werkt.

Ook kan het soms leuk zijn om een mix van verschillende stijlen te maken en te kijken hoe dit voor je uitpakt. Niet iedereen vindt dit fijn maar soms kan dit ook echt heel verrassend zijn en tot een heel mooi geheel leiden waar je echt je voordeel mee kan doen.

Een minimalistische en strakke stijl

We kennen het minimalisme vooral als een stijl binnen het interieur ontwerp. Vandaar dat het voor veel mensen verrassend is dat dit een stijl is die je ook prima in je tuin toe kunt passen. Maar toch kan dit wel degelijk en zien we ook dat veel tuinmeubelen in deze stijl uitgevoerd zijn.

Bij tuinmeubelen zien we dan ook vooral deze trend voorbij komen en dit is dan ook een trend die veel mensen graag aan hun tuin toepassen. Denk bijvoorbeeld aan slanke lijnen en eenvoudige vormen en neutrale kleuren. Dit is allemaal typerend voor de tuinmeubelen die bij deze trend passen.

Deze minimalistische trend kun je dus prima aan je tuin toevoegen en het vormt dan ook voor een hele fijne sfeer en stijl in je tuin. Het is dan ook niet voor niets dat deze stijl veel fans heeft en dat veel mensen deze stijl maar wat graag terug zien in hun tuinen. Het is namelijk ook nog eens een vrij rustgevende sfeer en stijl. Het is niet te druk en niet te vol en zorgt daardoor voor veel rust in onze toch al drukke levens.

Tuinmeubelen van natuurlijke materialen

Een andere stijl is de tuinmeubel stijl waarbij de meubelen gemaakt zijn van natuurlijke materialen. Ook dit is een stijl die vandaag de dag veel fans heeft en die veel mensen dus onwijs kunnen waarderen. Ook hierbij is het weer van belang dat je wel eerst goed kijkt of deze stijl je aanspreekt en bij je past.

Bij deze stijl zien we vooral veel natuurlijke materialen zoals bijvoorbeeld bamboe, rotan en teakhout.  Dit zijn ook nog eens onwijs fijne materialen doordat ze warmte en charme uitstralen en daardoor je tuin een hele fijne uitstraling geven. Ook passen ze heel goed bij een groene omgeving.

Als jij dus graag een natuurlijke sfeer in je tuin neer wil zetten dan vormen ze hierbij echt de perfect aanvulling. Ook is het leuk dat al deze meubelen uitgevoerd in een natuurlijke stijl ook nog eens heel erg goed bij elkaar passen. Je kunt dus gerust bamboe met rotan combineren voor een heel fijn effect.

Een mix van verschillende materialen

En dan komen we nu bij een hele verrassende nieuwe trend uit waar wij zelf heel erg blij van werden. Het is namelijk heel populair om een mix van materialen te maken. Dit is een opkomende trend die al meteen veel volgers heeft. Wat we hierbij zien is dat er verschillende materialen gecombineerd worden in een meubelstuk. En dat is dan ook meteen wat deze stijl zo uniek maakt.

Een meubelstuk bestaat dus uit verschillende materialen die met elkaar gecombineerd worden en zo tot een fijn resultaat leiden. Denk je bijvoorbeeld eens een stoel in met een houten leuning en een rotan zitting. Dit is natuurlijk een hele fijne mix van materialen waar je ook veel kanten mee uit kunt.

En als je uiteindelijk ook nog eens enkele van deze meubelen met elkaar combineert dan krijg je helemaal een heel sfeervol en verrassend effect. De hoogste tijd dus om hiermee aan de slag te gaan en om dus op zoek te gaan naar verrassende combinaties van materialen in een meubel.

Een loungeset met outdoor stoffering

Ook deze trend was eerder niet zoveel onder de aandacht maar we kunnen er nu toch zeker niet omheen. De loungeset met de outdoor stoffering. Een prachtige loungeset waarbij de stof dus heel prettig is en weerbestendig is. En dat is natuurlijk wel heel erg praktisch bij je tuinmeubelen.

Doordat de meubelen deze stof bevatten kun je ze dus prima buiten laten staan en blijven ze hier ook in goede staat. Op deze wijze zie je dan ook dat je allerlei kanten met deze meubelen uit kunt. Denk bijvoorbeeld aan zachte kussens, weerbestendige stoffen en diepe zitvlakken.

Maar naast dat deze meubelen heel praktisch zijn hebben ze ook zeker een hoog niveau van stijl en comfort. Het is dan ook belangrijk om dit ook in je overweging voor deze stijl mee te nemen. Een ding is zeker met deze loungesets ben je verzekerd van een heerlijke zomeravond vol mooie momenten!

Een stijl vol levendige kleuren

Ook deze stijl zagen we natuurlijk al eerder voorbij komen maar willen we toch nog eens onder de aandacht brengen. Namelijk de stijl met de levendige kleuren. Het is dan ook altijd een groot succes om kleur toe te voegen aan je tuinmeubelen. Hier word je niet alleen meteen heel erg vrolijk van ook geeft het je tuinmeubelen een hele prettige uitstraling.

Dit jaar zijn de trendkleuren ook nog eens lekker vrolijk, denk bijvoorbeeld aan kleuren als geel, blauw, groen of roze. Al deze kleuren kun je dus prima toepassen in je tuin door tuinmeubelen in deze kleuren te kiezen en er zo een waar feestje van te maken.

Soms zien we zelfs dat gehele sets in deze kleuren zijn uitgevoerd en soms zien we ook dat het enkel om accenten gaat. Het is dan ook verschillend waar de voorkeur naar uit gaat. Accenten kun je dan ook aanbrengen met bijvoorbeeld kussens of accessoires en zo maak je er ook een heel kleurrijk geheel van. Kijk in ieder geval goed naar hoe je het zelf ook wil aanpakken zodat je ervoor zorgen kunt dat het hele plaatje klopt! En je tuin lekker veel kleur bevat!

De multifunctionele meubelstukken

En dan hebben we nu de stijl van de multifunctionele meubelstukken. Ook dit is een stijl die we vaak voorbij zien komen en waar we dan ook zeker ons voordeel mee doen. In deze stijl zie je bijvoorbeeld dat de meubelstukken meerdere functies hebben. Dus een bankje dat ook gebruikt kan worden als een tafeltje of een stoel met opbergruimte. Op deze manier heb je dus maar enkele meubelen nodig die bij elkaar wel meteen alle functies vervullen die je nodig hebt. Dat is natuurlijk wel heel erg handig en fijn!

Deze multifunctionele tuinmeubelen zijn dan ook echt een aanwinst voor je tuin en kunnen je veel gemak bezorgen naast dat ze er vaak ook heel sfeervol en mooi uitzien. Dat is dan ook het fijne aan deze meubelen.

Ook kun je bijvoorbeeld denken aan inklapbare of uitschuifbare meubelen. Ook deze zijn wederom erg praktisch en multifunctioneel maar zien er daarnaast ook echt sfeervol uit. En het is natuurlijk ook nog eens een heel groot voordeel dat je zo enorm slim omgaat met de ruimte in je tuin en dus ook veel ruimte bespaart. Alles bij elkaar een heel erg slim plan dus om gebruik te maken van multifunctionele meubelen in je tuin.

De nieuwste stijlen combineren prima met elkaar

Zoals je dus wel kunt zien zijn er verschillende nieuwe stijlen te bekennen. De stijlen verschillen veel van elkaar maar hebben ook zeker overeenkomsten. Het is dan ook erg leuk om de stijlen met elkaar te combineren en om er zo dus een mooi geheel van te maken.

Op die wijze zie je dan ook dat de stijlen elkaar mooi kunnen aanvullen. Ook komen de materialen van deze stijlen veel overeen en kun je hier dus een mooi totaal plaatje van maken. Het is dan ook erg leuk om de stijlen met elkaar te combineren omdat je er op die manier geheel je eigen mix van maakt. Dit is natuurlijk heel fijn omdat je tuin zo ook heel persoonlijk oogt en je er dus echt je eigen mix en geheel van maakt.

Vooral de stijlen van dit moment en de trends die je nu ziet kunnen dus heel goed met elkaar gecombineerd worden. Daardoor zie je dan ook dat je een hele gezellige en sfeervolle tuin kunt realiseren.

 De nieuwste stijlen op tuinmeubelgebied

In deze blog hebben wij je een aantal stijlen op tuinmeubelgebied laten zien. Deze stijlen zijn dan ook zeker weten heel prettig en vormen een goede basis voor een sfeervolle en gezellige tuin. Het leuke aan de nieuwste trends is dat er ook nog eens veel praktische trends bij zitten en dat is natuurlijk ook een fijn voordeel.

En dat praktisch en sfeervol ook nog eens heel erg goed samen gaan dat bewijzen de trends van dit moment in ieder geval wel. Op deze manier zie je dan ook dat de nieuwste stijlen samen een fijn geheel met elkaar vormen en dat jij je tuin op deze wijze ook heel erg goed vorm kunt geven naar je eigen wensen.

Kies dan ook gerust voor meerdere stijlen door elkaar. Durf ook te spelen met kleuren en verschillende materialen om er zo een heel mooi plaatje van te maken wat je dus verder zeker weten niet zou willen missen. Juist door te durven combineren zie je terug dat alles bij elkaar past en als een geheel in elkaar valt.

Wat enorm goed kan helpen is om vaak eerst een plan te maken voor je tuin. Bekijk goed hoe je huidige tuin eruit ziet en vooral ook hoeveel ruimte je tot je beschikking hebt. Vervolgens is het slim om hiermee aan de slag te gaan en om je wensen op papier te zetten en deze vervolgens ook een plekje in deze ruimte te geven. En als je hierbij dan ook nog eens de nieuwste stijlen verwerkt dan maak je het plaatje helemaal compleet. Zorg dan ook voor een sfeervol en gezellig geheel en kies bewust de stijlen en trends uit die goed bij je passen. Zo zorg je dan ook voor een fijne tuin vol tuinmeubelen die goed bij je passen en die daarnaast ook nog eens zorgen dat jouw tuin voor je werkt!

Verdiep je dus in de nieuwste stijlen en kijk goed naar welke jou aanspreken. Alleen zo maak je dus een fijn geheel waar je vervolgens veel kanten mee uit kunt en waar je dus een mooi totaal plaatje mee kunt realiseren.