{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}

Onze teak leveranceer is FSC gecertificeerd.

0

Onze teak leveranceer is FSC gecertificeerd.

0

Door Roos, 24 juli 2024

Je bestaande tuin ombouwen naar een droomtuin wij geven de beste tips

Het realiseren van een droomtuin is een zeer leuke aangelegenheid. Vooral om het feit dat het heel erg veel kansen biedt om de tuin om te bouwen tot een mooi en sfeervol geheel. Je kunt daarnaast ook de tuin volledig naar je eigen wensen vormgeven waardoor je dus een resultaat krijgt waar jij zeker weten heel blij van kan worden.

Maar het is ook goed om te realiseren dat het niet iets is wat je zomaar even doet maar dat je hier dus zeker wel een goed plan voor moet hebben. Zeker als je een bestaande tuin om wil bouwen tot een mooie droomtuin zijn daar zeker wel wat stappen voor te zetten. In deze blog nemen wij je dan ook graag mee in deze stappen zodat ook jij onderaan de streep een echte droomtuin kan realiseren waar je zeker weten heel blij en tevreden mee kan zijn.

Lees dan ook snel met ons mee en leer hoe jij je eigen droomtuin kan realiseren waar je optimaal van genieten kan en vooral ook heel gelukkig mee kan zijn!

Alles start met een goed ontwerp

Voordat je aan de slag gaat heb je natuurlijk een goed plan nodig hier staat en valt dan ook alles mee. Het is dan ook erg belangrijk om dit vorm te geven en om te kijken hoe je een ontwerp kan maken wat onderaan de streep ook voor jou goed gaat werken!

Het is dan ook verstandig om te beginnen met een gedetailleerd ontwerpplan zodat je op die manier kan zorgen dat je het essentieel tot zijn werk laat komen. Bedenk dan ook eerst heel erg goed wat voor soort tuin je het liefst wil hebben. Je kunt bijvoorbeeld voorkeur hebben voor een strak en modern ontwerp maar het kan ook zomaar zo zijn dat je veel meer voelt voor een botanische tuin of zelfs een landelijk ontwerp.

Bij een sterk ontwerp is het vooral zaak om niet enkel en alleen naar wat het oog wil te kijken maar zeker ook naar welke functies je graag terug zou zien komen in een tuin. Ook dit geeft dan veel voorkeuren en zorgt voor en fijn totaal plaatje.

Het kiezen voor de juiste planten

Na een goed ontwerp gaan we zeker weten ook naar de juiste beplanting voor in een tuin kijken. Dit is dan ook een heel belangrijk onderdeel van een succesvol ontwerp. Het is dan ook van belang om te kijken welke soorten beplanting je allemaal nodig hebt en hoe je die dan ook vorm kan geven in een tuin.

Er zijn dan ook onwijs veel soorten beplanting wat er dan ook voor zorgt dat je ook hier veel keuze in hebt. En ook dat is erg belangrijk en zorgt ervoor dat je onderaan de streep dus ook echt een tuin kan realiseren waar je blij van gaat worden.

Beplanting bepaald voor een heel groot deel het gevoel dat je in een tuin kan ontwerpen en het beeld wat er blijft bestaan. Ook hier moet je dus even goed over nadenken om onderaan de streep een mooi geheel te realiseren.

Het kiezen van de juiste soorten beplanting is dan ook zeker weten niet iets wat je zomaar even doet. Kijk dan ook goed naar welke invulling jij aan je tuin zou willen geven en hoe beplanting hieraan bij kan dragen onderaan de streep. Sommige soorten beplanting zorgen voor een natuurlijk geheel en andere zorgen er juist voor dat je tuin heel veel sfeer krijgt. Maar ook kan beplanting dienen als schaduw of als aankleding in een tuin. Maar ook kun je denken aan beplanting die voedsel levert. Ook hier kun je dan ook zeker weten je voordeel mee doen. Het is dan ook heel erg fijn om op deze wijze beplanting in een tuin in te zetten en om er dus een geheel van te maken wat onderaan de streep op alle vlakken werkt voor iedereen.

Ben jij bezig met het thema duurzaamheid

En dan hebben we ook het thema duurzaamheid nog. Ook dit speelt een belangrijke rol in een tuin en steeds meer mensen zijn hier dan ook mee bezig. Het is dan ook belangrijk dat hieromheen steeds meer bewust zijn ontstaat zodat we dus kunnen zien hoe we hier ons voordeel mee kunnen doen.

Het thema duurzaamheid is dan ook zeker weten een heel belangrijk thema om aandacht aan te besteden in een tuin. Juist in een natuurlijke omgeving zou dit dan ook bovenaan moeten staan.

Gelukkig zijn er ook verschillende manieren om het thema duurzaamheid in je tuin door te voeren. Kijk dan ook goed naar op welke manier jij dit in jouw tuin kan doen. Op deze wijze maak je dan ook echt een nieuwe start voor je tuin waarbij je dus ook nog eens een bijdrage levert aan een belangrijk thema.

Wie gaan de tuin gebruiken

Als je aan de slag gaat met het ombouwen van je tuin naar een echte droomtuin dan kan het enorm helpen als je voor jezelf goed duidelijk hebt wie de tuin allemaal gaan gebruiken. Het is dan ook erg belangrijk om hier goed naar te kijken en om op die manier dan ook te beslissen welke gebruikers met de tuin aan de slag gaan.

Als je namelijk goed weet wie de tuin allemaal gebruiken gaan dan is het vervolgens ook een stuk gemakkelijk om de tuin op deze gebruikers in te richten en om hier dus de juiste keuzes in te maken. Op die manier geef je de tuin dan ook op een hele prettige manier vorm en maak je het plaatje compleet.

Vaak zien we bijvoorbeeld dat een tuin zowel door volwassenen als kinderen wordt gebruikt. Het is dan belangrijk om je tuin dusdanig in te richten dat beide ermee uit de voeten kunnen en hun voordeel mee kunnen doen. Dat lukt dus alleen als de gebruikers bekend zijn en je hier dus ook een plan voor maakt.

Kijk goed naar wat je kan behouden

Als we kijken naar een tuin dan zijn er veel verschillende elementen te vinden. Het is dan ook belangrijk om goed te kijken welke elementen je behouden wil hebben en waar je echt daadwerkelijk een nieuwe start mee wil maken. Soms zien we dan ook dat bepaalde elementen in een tuin behouden kunnen blijven en dat die prima mee kunnen gaan naar een nieuwe start voor je tuin.

Wel is het natuurlijk belangrijk om goed te bedenken welke elementen dat zijn en welke je dan ook liever kwijt wil. Kijk dan ook goed naar welke elementen hier een rol in spelen en hoe je ze eventueel kunt hergebruiken.

Zeker qua kosten kan het ook heel boeiend zijn om eerst eens te kijken wat je eventueel met bestaande middelen kan en hoe je dit om kan zetten naar een nieuwe start. Dit bespaart natuurlijk onwijs veel terwijl je op deze manier alsnog een hele fijne uitstraling aan je tuin kan geven en kan zorgen voor een heel ander uiterlijk.

Waar moet een droomtuin voor jou aan voldoen

Als je aan de slag gaat met het realiseren van je droomtuin dan is het ten eerste ook heel belangrijk dat je voor jezelf goed weet waar een droomtuin aan moet voldoen. Wat maakt voor jou een tuin tot een echte droomtuin? Welke kenmerken horen daar volgens jou bij om er echt jouw droomtuin van te maken.

Een droomtuin moet voldoen aan een aantal eisen waar je zelf vrolijk van wordt. Het is dan ook belangrijk om bij een droomtuin te ervaren dat een tuin aan al je eisen voldoet en dat je hier dus ook je voordeel mee kan doen.

Denk dan ook goed na over welke eigenschappen jouw droomtuin nodig heeft. De een vindt bijvoorbeeld de afwerking het meest belangrijk en de ander wil bijvoorbeeld echt heel graag een buitenkeuken in de tuin. Kijk goed voor jezelf wat voor jou nu echt een tuin tot een droomtuin maakt en zorg er dan ook vervolgens voor dat je dit kunt realiseren en dat je onderaan de streep dus een echte droom tuin waar kunt maken.

Materialen en kleuren doen veel in een tuin

Bij het realiseren van een droomtuin is het gebruik van de juiste materialen en kleuren enorm van belang. Je wil dan ook zeker weten gebruik maken van de juiste kleuren om onderaan de streep een mooi resultaat te krijgen. Niet alleen kleuren spelen hierin dus een rol maar zeker ook het gebruik van de juiste materialen.

Ook hier moet je dus op goede wijze mee om gaan om het gewenste resultaat te bereiken. Als jouw droomtuin een chique uitstraling moet hebben gebruik dan ook chique en hoogwaardige materialen. Het is dan ook belangrijk om goed te kijken naar welke materialen je een plekje wil geven in je tuin m het plaatje compleet te maken en om een hele sfeervolle en levendige tuin te realiseren.

Maar ook de kleuren doen er dus zeker toe. Met kleuren kun je ook heel makkelijk een bepaalde sfeer en stijl in een ruimte realiseren en ook dat is zeker iets om goed naar te kijken en bij stil te staan. Welke stijl wil jij terug zien en hoe realiseer je dat dan ook het handigst onderaan de streep?

Meer dan voldoende elementen dus om goed naar te kijken en om je keuze op te baseren, kijk dan ook goed met ons mee en maak er een feestje van.

Maak de juiste concessies

Als we gaan kijken naar het vormgeven van een droomtuin dan zijn er altijd bepaalde concessies die je moet doen. Uiteraard kun je vaak niet al je dromen waarmaken en zal je toch keuzes moeten maken. Het is dan ook belangrijk om goed te kijken welke keuzes dat zijn.

Als je een bepaald beeld van een droomtuin voor ogen hebt dan is het wel erg belangrijk om hier goed naar te kijken. Kijk dus ook goed welke concessies je onderaan de streep maakt en zorg er dan ook zeker voor dat het de juiste zijn. Je wil natuurlijk wel optimaal genieten en daar je voordeel mee kunnen doen.

De juiste concessies zorgen dan ook voor veel sfeer in een tuin en zorgen er dan ook echt voor dat jij onderaan de streep je droomtuin kan realiseren. Als dat natuurlijk geen feestje is!

Het ombouwen van je bestaande tuin naar een droomtuin

In deze blog nemen wij jou mee op reis naar het ombouwen van je tuin naar een droomtuin. We laten je zien welke stappen je hiervoor moet zetten en wat er nodig is om van een tuin dus een echte droomtuin te maken. Zeker als je een bestaande tuin om wil bouwen moet je goed nadenken welke stappen je hiervoor moet zetten.

Het is dan ook wezenlijk anders dan als je een nieuwe lege tuin aan kunt leggen waarbij je dus nog een leeg canvas hebt. Het is dan ook van belang om hier de juiste stappen in te zetten om je doelen te bereiken. Want hoe zorg je nu eigenlijk voor een echte droomtuin en wat moet je daar allemaal voor doen?

In deze blog leggen wij je dat graag allemaal uit. We nemen je dan ook stap voor stap mee in dit proces zodat jij hier je eigen keuzes in maken kan! Een droomtuin realiseren is als het ware een echt cadeautje. Het is dan ook zo dat je goed moet kijken naar welke elementen voor jou nu echt onmisbaar zijn bij het realiseren van je droomtuin. Alleen als je dit op een rijtje kan zetten voor jezelf kun je onderaan de streep ook daadwerkelijk een droomtuin realiseren waar je blij van wordt en die ook helemaal bij je past.

Zorg er voor dat alles tot in detail klopt en dat jouw droomtuin ook echt tot leven komt op de juiste wijze. Alleen zo kun je dus optimaal genieten en je voordeel doen met alles wat er op je pad komt. Alleen zo realiseer je dus echt een tuin waar je daadwerkelijk tijd door zal gaan brengen en die je perfect zal passen. Genoeg redenen dus om te kijken hoe je dit kunt realiseren en om hier je voordeel mee te doen onderaan de streep! Kijk dan ook goed naar welke stappen jij kunt zetten om je eigen droomtuin te realiseren en om dagelijks optimaal te genieten.