{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}

Onze teak leveranceer is FSC gecertificeerd.

0

Onze teak leveranceer is FSC gecertificeerd.

0

Door Roos, 6 september 2024

De geheimen van een mediterrane sfeer in je tuin

Verlang je naar de warme en ontspannen sfeer van mediterrane tuinen? In deze blog nemen we je mee naar het zuiden en delen we geheimen om die kenmerkende mediterrane uitstraling in je eigen tuin te creëren. Van kleurrijke planten tot charmante tegels, ontdek hoe je de zonovergoten stijl van het Middellandse Zeegebied in je buitenruimte kunt brengen.

Het is natuurlijk een feestje om deze sfeer ook in je eigen tuin te ervaren en om er zo dan ook voor te zorgen dat je daadwerkelijk kunt genieten van die mediterrane vibe! Je hebt dan ook eigenlijk meteen het gevoel alsof je op vakantie bent en dat is natuurlijk wel heel erg prettig.

Je hebt dan ook meteen een hele losse en vrolijke sfeer te pakken en dat is ook wel heel erg fijn. het is dan ook een heel fijne manier om je tuin vorm te geven op een manier die ook helemaal bij je past. Zo zorg je dus voor heel erg veel sfeer in de tuin en onderaan de streep maak je er zo een gezellig geheel van.

Kies voor heel erg veel kleur

Als we gaan kijken naar een tuin die echt Mediterraans aan moet doen dan zijn er een aantal punten belangrijk om goed op te letten. Ten eerste wil je het liefste heel veel kleur terugzien en dan ook nog eens op verschillende manieren. Dit kan gelukkig vrij makkelijk gerealiseerd worden maar wel met de nodige aandacht natuurlijk.

Je kan kleuren dan ook op verschillende manieren terug laten komen. Wel is het handig om te kijken naar de kleuren die we vooral veel voorbij zien komen in mediterrane tuinen. Dit zijn bijvoorbeeld terracotta, oker, lavendelblauw en olijfgroen! Het is dan ook een feestje om deze kleuren in je tuin terug te zien en om hier ook je voordeel mee te doen.

Deze kleuren zijn niet alleen heel erg vrolijk maar zorgen ook nog eens voor en hele uitnodigende sfeer in je tuin en dat is natuurlijk helemaal heel erg fijn onderaan de streep,

Kies je planten zorgvuldig uit

Ook het soort planten dat jij in je tuin een plekje geeft moet je natuurlijk wel even heel zorgvuldig uitkiezen. Het is dan ook belangrijk om goed te kijken naar welke soorten planten je hiervoor gaat kiezen en hoe je deze planten vervolgens ook over je tuin gaat verdelen. Juist door dit op de juiste wijze te doen zorg je er dan ook voor dat alles past en dat je ook echt die sfeer naar voren kan halen die je zo graag terug wil zien.

Juist door deze keuze dan ook zorgvuldig te maken brengt dit heel veel fijne voordelen met zich mee waar jij onderaan de streep ook weer veel aan kan hebben natuurlijk. Kijk dan ook goed naar de stappen die je zetten kan om dit alles te realiseren en om er dus voor te zorgen dat je een mooi geheel krijgt onderaan de streep!

Er zijn verschillende planten met een mediterrane uitstraling die het ook in ons land heel erg goed doen. Denk bijvoorbeeld aan de lavendel plant, maar ook de bougainville, olijfbomen of rozemarijn. Allemaal soorten planten die een fijne uitstraling hebben en die dus bijdragen aan een fijne mediterrane sfeer in je tuin onderaan de streep.

De juiste tegel keuze

En dan hebben we natuurlijk ook nog de keuze voor tegels in de tuin. Ook dit kan weer op heel veel manieren worden vormgegeven. Het is dan ook zoeken naar welke tegels het beste bij je tuin passen en die het verhaal dan ook helemaal compleet maken.

Kijk goed naar de kleuren van de tegels maar ook naar de vormen. Op die manier zie je dan ook dat de tuin echt compleet gemaakt kan worden. Het is echt de kers op de taart om op die manier ook je tuin naar een hoger niveau te tillen. Op deze manier zie je dan ook echt dat de vakantie sfeer in heel je tuin te voelen is.

Denk bijvoorbeeld aan mooie tegels in een terracotta kleur, dat geeft dan ook het meeste rust in je tuin en zorgt ook echt voor die fijne sfeer waar je zo naar op zoek bent. Onderaan de streep is het dan ook vooral belangrijk dat je goed kijkt naar hoe je dit vorm kan gaan geven.

Maar ook zijn er bijvoorbeeld mozaïektegels of keramieken tegels te vinden die het plaatje in je tuin compleet kunnen maken en kunnen zorgen voor dat echte vakantie gevoel.

Heb je voldoende schaduw in de tuin

Het kan heel erg fijn zijn om lekker veel schaduw in de tuin te realiseren. In de Mediterrane landen is dit natuurlijk iets dat we vaak voorbij zien komen op veel verschillende manieren. Het is dan ook belangrijk om zelf ook te kijken naar hoe je dit bij jou in de tuin vorm kan geven onderaan de streep.

Gelukkig kun je op heel erg veel verschillende manieren schaduw realiseren in je tuin en het is dan ook erg prettig om dit te doen. Op die wijze zorg je er dan ook voor dat er altijd voldoende plekken in de tuin zijn waar je dus rust kan vinden en waar je dus ook schaduw kan vinden en even uit de zon kan zijn.

Schaduw is dan ook een hele belangrijke factor in je tuin waar je dan ook zeker je voordeel mee kan doen. Onderaan de streep is dit dan ook heel handig en fijn en kun je zo dus ook heel fijn gebruik maken van je tuin. Kijk dan ook goed naar welke manieren er zijn en naar hoe je dit dan ook vorm kan gaan geven.

De juiste accessoires en sfeer

Het is dan ook zeker goed om te kijken naar de juiste accessoires in je tuin. Juist als je een bepaalde sfeer neer wil zetten dan moet je hier zeker wel aardig wat moeite voor doen. Je kunt natuurlijk met de basis van je tuin al heel veel bereiken maar dan ben je er nog niet. Je hebt hierbij dan ook nog zeker wel accessoires nodig om het plaatje helemaal compleet te maken.

Gelukkig zijn er dan ook meer dan voldoende accessoires te vinden die juist ook aan deze fijne sfeer een hele fijne bijdrage kunnen leveren. En dat ook nog eens op veel verschillende manieren.

Als we denken aan een Mediterrane sfeer dan kun je bijvoorbeeld denken aan accessoires in de stijl van duizend en een nacht. Hier kun je vervolgens weer heel veel kanten mee op natuurlijk. Het is dan ook echt heel leuk om hiermee aan de slag te gaan en om zo je tuin nog meer sfeer en gezelligheid mee te geven onderaan de streep.

De juiste accessoires zijn er dan ook in heel veel soorten en maten en juist dat maakt het ook zo fijn om hier een keuze in te maken. Je kunt dan ook heel veel kanten op en je tuin dan ook echt vormgeven zoals jij dat voor ogen hebt onderaan de streep.

Probeer wel te zorgen dat je niet teveel accessoires gebruikt. Het kan hierdoor soms ook juist wel heel erg druk in je tuin worden en dat is dan ook iets wat je liever wil voorkomen natuurlijk. Probeer het dan ook te beperken tot accessoires die echt iets toevoegen en waar je er dus ook niet teveel van nodig hebt.

Vraagt je tuin veel onderhoud

Als je liever niet te veel onderhoud in je tuin wil hebben dan kan de mediterrane sfeer zeker weten een uitkomst bieden. Dit is dan ook een sfeer die niet veel onderhoud nodig heeft en dat is natuurlijk wel heel erg fijn. Dit maakt het dan ook tot een hele fijne sfeer en stijl om in je tuin vorm te geven.

Je wil natuurlijk liever niet te veel werk aan alles hebben en op deze wijze zie je dan ook dat het hele plaatje klopt.

Je tuin vraagt dan ook niet zomaar veel onderhoud maar je tuin zorgt voor een heel fijne plek waar het dus echt veel voordelen bij heeft als je hier dus niet te veel onderhoud aan hebt. Des te meer tijd blijft er dan ook over om lekker van je tuin te genieten. Uiteraard is er altijd wel iets te doen en heb je altijd wel een bepaalde mate van onderhoud in je tuin hier kun je dan ook niet zonder.

Wel is het dus belangrijk om goed te kijken welke mate jij nodig hebt en hoe je dat vorm kan geven. Een mediterrane tuin is dus heel onderhoudsvriendelijk en voor veel mensen is dat dan ook een heel fijn voordeel onderaan de streep.

Zorg voor de juiste verlichting

Een ander belangrijk punt is de verlichting in je tuin. Als jij graag genieten wil van een tuin vol sfeer en gezelligheid dan is het zeker weten ook erg belangrijk om de juiste verlichting in je tuin een plekje te geven. Ook dit kan weer op verschillende manieren.

Door verlichting toe te voegen zie je dan ook dat je tuin meteen een stuk meer sfeer krijgt en juist dat is dan ook heel erg prettig.

Verlichting kun je dan ook op heel veel manieren aan je tuin toevoegen. Zo kun je denken aan losse lampen maar je kan ook kiezen voor een lichtslinger. Er zijn in ieder geval heel veel mogelijkheden en het is dan ook erg prettig om te kijken welke optie dan ook het beste bij jou past.

Ook kun je kiezen voor losse fakkels of losse lampen op verschillende plekken in je tuin. Juist door op deze wijze je tuin vorm te geven en de verlichting een plekje te geven zorg je dan ook voor heel erg veel gezelligheid in de tuin! Het heeft dan ook heel erg veel voordelen om het op deze wijze aan te pakken onderaan de streep!

Welke kleuren en materialen komen terug

En dan zijn er natuurlijk ook nog eens heel erg veel kleuren en materialen om uit te kiezen. Ook hier kun je weer veel kanten mee op. Denk bijvoorbeeld aan hout, riet, steigerhout, of steen. En qua kleuren zien we vooral terracotta, geel, bruin, groen en rood. Dit zijn dan ook echt de kleuren die je veel terugziet bij een mediterrane tuin en het is dan ook genieten om deze kleuren veel naar voren te zien komen.

Het is verder vooral de combinatie van deze twee die je tuin dus echt de juiste sfeer en stijl meegeven. Je wil natuurlijk echt die vakantie sfeer voelen en ervaren en daarbij is het dan ook vooral belangrijk om te kijken hoe je de kleuren en materialen bij elkaar kan zoeken. Als je hier een fijne combinatie van maakt dan zie je vooral dat alles klopt en dat de sfeer helemaal tot zijn recht komt.

Een droomtuin in vakantie stijl

Onderaan de streep zie je dan ook dat deze sfeer en stijl echt heel erg fijn is voor in je tuin en dat je hier heel erg veel aan kan hebben. Het is dan ook absoluut fijn om op deze wijze aan de slag te gaan en om er zo je voordeel mee te doen. Op die manier zie je dan ook dat je er echt een hele mooie droomtuin van kan maken waar je heel veel voordelen van ervaren kan.

Het fijne aan deze stijl is dat je dus ook meteen een stijl realiseert waarbij je dus het gevoel hebt dat je op vakantie bent. Juist dit is dan ook zo fijn en waardevol en op deze wijze zie je dan ook echt meteen wat deze stijl zo bijzonder maakt.

Zeker als je deze stijl in je hele tuin doortrekt kun je daar veel mee bereiken en goed mee uit de voeten onderaan de streep. Kijk dan ook goed naar wat je kan doen om hier je voordeel mee te doen en om deze sfeer in je hele tuin terug te zien. Maak er dan ook een heel fijn geheel van en laat het genieten bovenaan staan met stip.