{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}

Onze teak leveranceer is FSC gecertificeerd.

0

Onze teak leveranceer is FSC gecertificeerd.

0

Door Roos, 5 september 2024

De beste winterharde planten voor in een winterse tuin

Winter hoeft geen seizoen te zijn waarin je tuin er kaal en kleurloos uitziet. In deze blog ontdek je een scala aan winterharde planten die je tuin gedurende de koudere maanden tot leven kunnen brengen. Van kleurrijke bessenstruiken tot winterbloeiende bloemen, leer hoe je een onderhoudsvrije en toch levendige tuin kunt creëren, zelfs als de temperatuur daalt.

Het is dan ook heel belangrijk om hier de juiste soorten planten bij te zoeken en om dan vervolgens te kijken hoe je dat het beste vorm kan geven in je tuin. Kijk dan ook goed naar welke manieren er zijn om deze planten een plekje te geven en om zo dus je tuin vorm te geven met allerlei soorten planten die dus ook nog eens goed de winter kunnen doorstaan!

Lees dan ook snel in onze blog met ons mee en leer alles over welke planten bij uitstek geschikt zijn om te zorgen voor een tuin vol winterharde planten waar je dan ook echt je voordeel mee kan doen!

Je wil graag wat kleur in je tuin

Waarom is het eigenlijk belangrijk om juist in de winter ook je tuin kleurrijk te houden? Eigenlijk heel simpel je wordt er dan ook echt heel vrolijk van en het voegt echt wat toe aan je tuin. Je kunt je vast wel voorstellen dat het juist in de winter ook heel erg fijn is om lekker veel kleur om je heen te ervaren en dat je hier dan ook zeker goed mee uit de voeten kan.

Het tilt je tuin dan ook echt naar een hoger niveau. Stel je eens voor hoe fijn het is als je door je hele tuin heen lekker veel kleur ziet en hier ook optimaal van genieten kan. Juist kleur brengt je tuin dan ook helemaal tot leven en juist daar kun je dan ook zo optimaal van genieten!

Kleur in je tuin is dus om veel verschillende redenen een heel erg goed idee waar je zeker weten de nodige aandacht aan besteden kan om je tuin vorm te geven op een wijze die bij je wensen past.

Winterbloeiende bloemen

Ten eerste kun je natuurlijk de keuze maken voor winterbloeiende bloemen. Deze bloemen brengen dan ook echt heel erg veel kleur naar je tuin toe en juist dat is dan ook zo belangrijk. Daarnaast zie je ook dat juist deze bloemen je tuin echt tot leven wekken.

Er zijn gelukkig ook nog eens heel erg veel verschillende winterbloeiende bloemen die je daar ook voor kan gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan helleborussen of kerstroosjes. Dit zijn bijvoorbeeld prima voorbeelden van bloemen die je hier prima tot zijn recht kan laten komen!

Zelfs als het in de rest van je tuin vrij rustig is kan je dus met winterbloeiende bloemen heel veel bereiken en kun je hier ook echt je voordeel mee doen in je tuin. Het is dan ook echt een feestje om hier de vele voordelen van te ervaren onderaan de streep.

Kies voor struiken in de tuin

Ook struiken zijn een hele goede keuze voor een tuin waar je ook in de winter graag wat kleur wil zien. Je kunt dan ook voor verschillende soorten struiken kiezen die hier allemaal iets aan toevoegen. Er zijn meer dan voldoende struiken te vinden die dan ook in ieder seizoen voor kleur in je tuin zorgen en die ook ieder seizoen iets toevoegen.

Leer dan ook hoe je wintergroene planten zoals buxus en bijvoorbeeld laurier kunt gebruiken voor een hele fijne sfeer in je tuin. Juist deze kleuren zorgen dan ook voor heel erg veel sfeer en gezelligheid en juist dit kun je dan ook op veel verschillende manieren vormgeven.

Struiken in de tuin zijn dan ook altijd een heel erg goed idee en zorgen onderaan de streep dan ook voor heel erg veel gezelligheid en kleur. Want dat is natuurlijk waar het allemaal om draait. Het gebruik van de juiste kleuren in de tuin waar je dan ook echt veel mee bereiken kan.

Een ander fijn voordeel is dat deze struiken ook nog eens weinig onderhoud vragen. En dit is natuurlijk helemaal heel erg fijn. op deze wijze geef jij je tuin dan ook heel erg mooi vorm zonder dat je hier zelf veel werk aan heeft. Dat is natuurlijk een feestje.

Kleurrijke bessenstruiken geven kleur

Een ander fijn idee is om een vleugje kleur aan je tuin toe te voegen doormiddel van bessenstruiken die in de winter tot hun recht komen. Er zijn dan ook heel veel struiken die juist in de winter voor lekker veel sfeer zorgen en het is dan ook belangrijk om goed te kijken naar welke struiken dit zijn.

Je kunt bijvoorbeeld denken aan hulst de vuurdoorn en de sneeuwbes. Deze planten zijn dan ook visueel aantrekkelijk maar trekken ook vogels aan. Om deze struiken in je tuin te plaatsen is dan ook een heel goed idee waar je zeker veel aan kan hebben!

Kijk dan ook goed op welke wijze je dit vorm kan geven en wat de struiken vol gekleurde bessen dan ook kunnen toevoegen. Leef je dan ook gerust helemaal uit en maak het plaatje in je tuin compleet en geniet met volle teugen van de mooie kleuren die tevoorschijn komen.

Siergrassen behouden hun kleur

En dan hebben we ook de siergrassen nog. Ook deze zorgen voor flink wat beweging en structuur in je tuin. Het is dan ook heel erg fijn om juist deze siergrassen aan je tuin toe te voegen en een mooie plek te geven waar ze goed uit de verf komen. Ook hier heb je weer heel veel opties in en kun je veel kanten mee op.

Siergrassen zijn niet alleen mooi en vol kleur maar voegen ook nog eens een bepaalde charme aan je tuin toe en dat is natuurlijk helemaal heel fijn. doordat ze zo sierlijk zijn zie je dan ook meteen dat ze echt wat toevoegen aan je tuin en dat is natuurlijk wel heel erg prettig onderaan de streep. Genoeg reden dus om zelf ook te kijken wat je met siergrassen kan doen en hoe deze dan ook in je eigen tuin passen onderaan de streep.

En het mooiste voordeel is natuurlijk dat ze hun kleur behouden en dus zowel in de zomer als in de winter kleur aan je tuin geven. En laat dat nu precies zijn waar je deze mooie grassen ook voor in kunt zetten.

En tot slot geven ze je tuin ook nog eens heel erg veel structuur en ook dat is natuurlijk wel heel erg fijn onderaan de streep!

Winterharde coniferen in de tuin

We blijven er soms een beetje van weg en dat is dus heel erg jammer. Het kan namelijk heel fijn zijn om naaldplanten vorm te geven in je tuin en hier dus je voordeel mee te doen. Verken dan ook gerust de diversiteit aan winterharde coniferen en naaldplanten die dan ook het hele jaar door groen blijven.

Leer vervolgens hoe je naaldplanten zoals de jeneverbes, taxus en sparren kunt gebruiken voor een tijdloze en onderhoudsarme uitstraling van je tuin.

Je ziet dan ook al snel dat het je tuin heel groen maakt en juist dat is dan ook zo prettig. Juist op deze wijze krijg je dan ook een hele fijne uitstraling van je tuin waar je dan ook zeker je voordeel mee kan doen onderaan de streep.

En dat ze ook nog eens winterhard zijn is natuurlijk wel een heel fijn voordeel waar je veel aan kan hebben. Zo heb je dus juist ook in de winter zo veel sfeer en kleur in de tuin en laat dat nu precies de bedoeling zijn onderaan de streep!

Een wintergroene bodembedekker

Het kan heel leuk zijn om een wintergroene bodembedekker te bedenken die je tuin naar een hoger niveau kan tillen. Bedenk dan dat er veel verschillende bodembedekkers zijn die kleur toevoegen aan je tuin en die ook lang groen blijven.

Hierdoor is het dus heel erg prettig om deze aan je tuin toe te voegen en om hier dus veel sfeer en kleur van te ervaren onderaan de streep.

Er zijn ook heel erg veel verschillende soorten groene bodembekkers en dat is natuurlijk helemaal heel erg fijn. kijk dan ook goed naar welke soorten je vorm kan geven en hoe je op die wijze dan ook voor een groene bodem in je tuin kan zorgen. Denk bijvoorbeeld aan de jeneverbes, de wintergroene maagdenpalm of de euonymus. Allemaal mooie en duurzame keuzes voor je tuin waar je dan ook zeker je voordeel mee kan doen.

Een bodembedekker zorgt daarnaast ook meteen voor veel kleur en groen. Je hebt dus echt ook meteen je tuin aangekleed en juist dat is dan ook heel erg fijn onderaan de streep. Kijk dan ook goed naar welke kanten je hiermee op kan en hoe je dan ook meteen veel groen en kleur in je tuin kunt brengen.

De keuze voor winterse silhouetten

Als we kijken naar een tuin met veel winterharde planten dan valt het meteen ook op dat al deze planten veel verschillende vormen hebben. Het is dan ook erg leuk om met deze vormen te spelen en om zo je tuin een speels karakter te geven. Op die manier zie je dan ook meteen veel structuur terug in je tuin.

Zeker in de winter is dit heel erg leuk omdat het toch wel een hele fijne en warme sfeer aan je tuin geeft onderaan de streep. Ontdek dan ook hoe het snoeien van struiken en bomen in interessante vormen je tuin een heel mooi silhouet kan geven.

Juist in de winter is het heel erg fijn en leuk om alles in je tuin vorm te geven en om er zo alsnog een heel fijn geheel van te maken en zo dus je tuin ook in de winter helemaal tot leven te wekken.

De keuze voor winterbestendige terrasplanten

En dan breekt de winter aan en niet alleen je tuin wil je natuurlijk voorzien van de nodige kleuren maar ook je balkon of terras speelt hierin zeker een rol. Het is dan ook verstandig om ook je terras en balkon in te richten en aan te vullen met verschillende soorten winterharde planten. Ook hier kan dit namelijk zeker weten heel veel bijdragen.

Gelukkig zijn er dan ook verschillende manieren om dit te realiseren en om hier een bijdrage aan te leveren onderaan de streep. Kijk dan ook goed naar manieren om dit te realiseren en zorg er dan ook voor dat je hiermee het plaatje compleet maakt onderaan de streep.

Winterbestendige planten zijn er dan ook in heel erg veel soorten en maten en juist daarbij zie je dan ook dat alles klopt en dat jij je tuin maar dus zeker ook je terras of balkon mooi mee kan aankleden.

Voeg ook gerust wat accessoires toe

En wil je het plaatje dan helemaal compleet maken dan kan het toevoegen van accessoires natuurlijk ook niet ontbreken. Ook deze zijn er in veel verschillende soorten en maten en ook hierbij is het dus van belang om goed te kijken hoe je het aan kan pakken.

Accessoires met een winters sfeertje hebben hierbij natuurlijk wel de voorkeur en gelukkig zijn deze dan ook voldoende te vinden. Het is heel erg leuk om hier een beetje mee te spelen en zo je tuin dus nog meer mee te geven van die fijne winterse sfeer die zoveel kan toevoegen aan je tuin.

Je tuin is dan ook een hele fijne plek waar je absoluut veel mee bereiken kan onderaan de streep. Tuinen hebben dan ook veel verschillende vormen en het is prettig om al deze vormen terug te zien komen in je tuin en daar dan je weg mee te vinden onderaan de streep.

Een tuin vol winters schoon

Onderaan de streep kunnen we dus vooral stellen dat er veel verschillende manieren zijn om je tuin vorm te geven en dat je er op die manier dan ook voor kan zorgen dat je tuin een hele fijne sfeer meekrijgt waar jij dan ook zeker optimaal van genieten kan.

Gelukkig is er een ruimte keuze aan planten die winterhard zijn en kun je hier dan ook zeker een hele mooie basis mee leggen in je tuin. Door alles op die manier op elkaar aan te passen maak je er dan ook al snel een winters plaatje van!