{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}

Onze teak leveranceer is FSC gecertificeerd.

0

Onze teak leveranceer is FSC gecertificeerd.

0

Door Roos, 3 oktober 2024

De beste tips voor het kiezen van jouw ultieme tuin set

De lente staat voor de deur, en dat betekent dat het tijd is om je buitenruimte gereed te maken voor zonnige dagen en gezellige avonden in de tuin. Een van de belangrijkste elementen van je buitenruimte is de tuinset. Of je nu een uitgebreide tuin hebt of een klein balkon, de keuze van de juiste tuinset kan het verschil maken in hoe je van je buitenruimte geniet. In deze gids bespreken we alles wat je moet weten om de perfecte tuinset te kiezen.

Er zijn natuurlijk verschillende factoren waar je even goed rekening mee moet houden bij het kiezen van jou perfecte tuinset en als je dit dan ook op de juiste wijze doet en daarnaast ook nog naar je eigen smaak en gevoel luistert dan heb je de grootste kans om een tuinset te vinden die perfect bij jou tuin gaat passen en vind je dus de ultieme tuinset.

Uiteraard zal dit voor iedereen weer een andere set zijn en is dit deels dus ook persoonlijk. In deze blog nemen we je dus ook op weg naar het vinden van jouw ultieme tuinset en delen we dan ook de beste tips met jou. Lees je met ons mee?

Wanneer is het tijd voor verandering

Om te beginnen gaan we eerst eens kijken wanneer het nu eigenlijk echt tijd voor verandering is. Vaak zien we dat je al een tuinset hebt staan in de tuin waar je eigenlijk nog prima mee uit de voeten kan. Toch zijn er een aantal factoren bepalend voor het feit of jij toch op zoek gaat naar een nieuwe set. Ten eerste zien we vaak dat de smaak van mensen simpelweg veranderd. Ze hebben een tuinset in een bepaalde stijl al jaren staan en zijn nu toe aan iets nieuws. Ze willen iets anders en gaan dan ook kijken waar ze dat kunnen vinden.

Een andere reden kan zijn dat de indeling van de tuin veranderd is. Mensen kiezen ervoor om alles helemaal om te gooien en om voor een andere indeling te kiezen. Hierdoor zie je dan ook meteen dat de tuin een heel ander uiterlijk krijgt en soms passen de meubelen die ze nu hebben staan qua afmetingen niet meer zo lekker bij die nieuwe indeling en is het dus tijd voor iets nieuws. Dit kan dus ook zeker een reden zijn om voor verandering te kiezen onderaan de streep.

En dan kan het ook nog zomaar zo zijn dat je graag een tuinset van een ander materiaal in je tuin wil hebben, of dat je huidige tuinset gebreken vertoond. Dit kunnen dan ook allemaal redenen zijn om onderaan de streep op zoek te gaan naar een nieuwe set om je tuin weer helemaal tot zijn recht te laten komen.

De beschikbare ruimte meten

Voordat je aan de slag gaat en daadwerkelijk gaat zoeken is het eerst slim om een aantal punten op een rijtje te zetten. Ten eerste wil je graag goed zicht hebben op de beschikbare ruimte. Het is dan ook zeker belangrijk om deze goed op te meten zodat je weet hoeveel ruimte je tot je beschikking hebt en je hier ook goed mee uit de voeten kan.

Daarnaast wil je dus ook precies weten welke set je eventueel kwijt kan. De juiste maten op een rijtje hebben kan hier dan ook zeker weten mee helpen en echt een verschil maken. Het is dan ook om verschillende redenen een heel goed idee om op zoek te gaan naar een tuinset die aan al je wensen voldoet.

Je wil natuurlijk liever voorkomen dat je een tuinset aanschaft die straks helemaal niet goed in de ruimte blijkt te passen. Om dit voor te zijn is meten dus heel erg van belang zodat je daarna dus met de juiste maten aan de slag kan gaan.

Welke stijl heeft jouw voorkeur

Uiteraard zijn de afmetingen enorm belangrijk maar er is meer dat meespeelt. Zo wil je natuurlijk ook graag een stijl kiezen die jouw voorkeur heeft. Het is dan ook erg belangrijk om goed te kijken naar welke stijl er bij jou past en hoe je dus voor een tuin set kan kiezen die hieraan kan voldoen.

Kijk bijvoorbeeld eerst goed om je heen naar welke stijlen jou aanspreken zodat je hier al een beetje een beeld bij hebt. Als je dit eenmaal helder hebt is het vervolgens een stuk gemakkelijker om de stijl te vinden die dit plaatje dan ook helemaal compleet gaat maken.

Het is belangrijk om je hier goed in te verdiepen omdat verschillende soorten stijlen allemaal zo hun eigenschappen hebben en het is dan ook maar net de vraag naar welke stijl jij op zoek bent voor bij jou in de tuin. Vaak heb je natuurlijk een bepaald beeld voor ogen van hoe jouw tuin er onder aan de streep uit moet komen te zien en de juiste stijl kan hier dan ook zeker weten aan bijdragen.

Voor welk materiaal kies jij

En dan is er nog een factor die enorm bepalend is en die ook voor een groot deel de sfeer in je tuin bepaald en dat is dan ook de materiaal keuze. Het is heel belangrijk om voor het juiste materiaal te kiezen zodat je hiermee je tuinset helemaal compleet maakt en zodat de stijl ook echt volledig bij je past.

Maar niet alleen het oog wil wat, met het materiaal kies je ook voor een bepaalde manier van duurzaamheid en onderhoud. En ook hier heb je zo vaak je voorkeuren in. Het is dan ook belangrijk om ook dit in je keuze mee te nemen.

Zo kun je bijvoorbeeld voor mooi hout kiezen. Hout heeft dan ook de eigenschap dat het een heel warm materiaal is en dat het prima past bij een natuurlijke omgeving. Maar dat niet alleen. Het hout zorgt ook voor de juiste wijze van onderhoud. Denk bijvoorbeeld aan schilderen en in de olie zetten om het netjes te houden. Dit is dan ook erg belangrijk bij hout en zorgt ervoor dat alles klopt.

Maar er zijn ook veel tuinmeubelen van metaal te vinden. Ook dit heeft zo zijn voorkeuren. Bij metaal zie je bijvoorbeeld dat het een heel duurzaam materiaal is wat bestand is tegen de omstandigheden van het weer. Daarnaast vraagt het ook nog eens weinig onderhoud. En tot slot is het goed bestand tegen roest. Dit alles bij elkaar maakt het dus tot een heel fijn materiaal voor in je tuin.

En dan hebben we ook wicker of rotan nog. Ook dit zijn twee materialen die we vaak terug zien komen in tuinen en die beide om verschillende redenen veel toevoegen. Het zijn materialen die er warm en sfeervol uit zien en die zeker met het juiste onderhoud langere tijd meegaan. Wel hebben ze wat meer zorg en aandacht nodig dan metaal maar het zijn alsnog hele fijne materialen voor bij jou in de tuin.

En we sluiten het rijtje af met kunststof. Ook dit is een materiaal dat vaak gebruikt wordt voor het maken van tuinmeubelen, het is gemakkelijk in het onderhoud en ook nog eens sterk. Daarnaast is het ook een veelzijdig materiaal. Het is dan ook niet zonder reden dat veel mensen voor kunststof in de tuin kiezen.

Je wil graag comfortabel zitten

Nu hebben we gekeken naar de stijl, de afmetingen en de materiaalkeuze maar ook het comfort speelt zeker weten een rol. Het is dan ook heel belangrijk om ook goed te kijken naar hoe je de keuze kan maken voor comfortabele stoelen en banken in de tuin. Zorg dan ook voor een ergonomisch ontwerp dat ook nog eens voldoende ondersteuning biedt. Kussens kunnen dan ook het comfort verder verbeteren maar kijk wel goed of ze bestand zijn tegen de invloeden van het weer! Ook moet je ze gemakkelijk kunnen opbergen wanneer ze niet in gebruik zijn!

Zorg dus voor goede kussens op je zitmeubelen in de tuin waardoor je een goede bijdrage levert aan je zitcomfort. Zorg er daarnaast ook voor dat je dus de mogelijkheid hebt om deze meubelen ook weer goed op te ruimen. Op die manier zie je dan ook dat je er optimaal van genieten kan en dat het comfort een fijne bijdrage kan leveren.

Welk onderhoud hebben de meubelen nodig

Ook het onderhoud dat de meubelen nodig hebben is een belangrijke factor bij het kiezen van de juiste tuinmeubelen. De ene soort meubelen heeft nu eenmaal veel meer onderhoud nodig dan de andere soort en het is dan ook van belang om hier goed naar te kijken en om er dus voor te zorgen dat je de juiste soort onderhoud aan je meubelen kan bieden.

Kijk dan ook goed naar hoeveel tijd je hiervoor hebt zodat je een goede afweging kan maken onderaan de streep. Soms is het verstandig om te kiezen voor een set die heel weinig onderhoud nodig heeft en soms zie je juist dat je prima kan kiezen voor een set waar je wel wat meer aan moet doen. Het ligt er maar net aan waar je eigen voorkeur ligt. En wat jij dus fijn en handig vindt.

Onderaan de streep is het vooral van belang om goed te kijken naar waar jij blij van wordt maar ook naar wat er bij jou tuin past. Je wil er graag een fijn totaal plaatje van maken en daardoor is het van belang om goed te kijken wat jouw tuin nodig heeft en wat jouw tuin tot zijn recht zou laten komen. Onderaan de streep bereik je hier het meeste mee en vind je zo dus de tuinset die echt bij je past.

Voor welk budget zoek je

En dan speelt het budget natuurlijk ook nog een rol. We kunnen in ieder geval wel stellen dat tuinmeubelen best prijzig zijn. Het is dan ook belangrijk om goed te kijken of je deze prijs betalen kan en bij welk budget jij je dan ook comfortabel voelt. Uiteraard is het dan verstandig om binnen dit budget op zoek te gaan naar tuinmeubelen die bij je passen.

Voor iedereen zal dit dan ook weer anders zijn en het ligt er natuurlijk ook nog eens erg aan welke eisen jij aan je tuinmeubelen stelt. Ook dit speelt dan ook een rol bij de uiteindelijke keuze voor de juiste meubelen. Kijk dan ook goed welk budget passend is en ga daarna op onderzoek uit.

Onderaan de streep zijn er altijd bij ieder budget wel passende meubelen te vinden om je voordeel mee te doen en waarmee jij dan ook het plaatje in je tuin compleet kan maken.

De perfecte tuinset kiezen

Het kiezen van de perfecte tuinset is dan ook een proces wat tijd kost. Het is niet iets wat je zomaar even doet maar iets waar je zeker goed over na moet denken en goed je best mee moet doen voordat je uiteindelijk de meubelen vindt die het beste bij je passen. Het is dan ook heel erg leuk om hiermee aan de slag te gaan en om hier je voordeel mee te doen.

Uiteindelijk is het dan ook zeker mogelijk, het vinden van die perfecte tuinset die aan al je wensen voldoet en die van je tuin een heel sfeervol geheel maakt. Het is dan ook erg leuk om hier goed naar te kijken en om zo te kiezen voor een set waar jij heel blij van gaat worden onderaan de streep.

De perfecte tuinset zal dan ook voor iedereen weer anders zijn. Het is dan ook heel erg persoonlijk welke tuinset het beste bij je past. Het is heel leuk om hier ook een beetje in te zoeken en om zo dus op zoek te gaan naar een tuinset waar jij heel blij van gaat worden en die jouw tuin naar een hoger niveau kan tillen. Uiteindelijk is je tuinset zeker weten een belangrijke factor in je tuin en is het dan ook zeer zeker de moeite waard om aandacht te besteden aan het vinden ervan.